Znamení zvěrokruhu Střelec Štír Váhy Panna Lev Kozoroh Vodnář Ryby Beran Býk Blíženci Rak POLSKIFRANCAISDEUTSCHENGLISHČESKY
Návrat na hlavní stranu
Pátek 19. dubna 2024 (06:01 hodin)

Dnešní znamení zvěrokruhu: Beran
Rostislav - blahopřejeme !
Z kalendáře zvířat: Blesk

Fulltext
 

Výhody a podmínky členství v KČT [ Klub českých turistů - sekce ]

  • Členem Klubu českých turistů se může stát každý, kdo souhlasí se stanovami KČT a kdo se přihlásí v některém ze základních článků - odborů KČT.


  • Každý člen KČT platí roční příspěvek, jehož výši určuje mateřský odbor KČT.


  • EUROBEDS
    Každý člen obdrží slevovou kartu EUROBEDS , s níž může uplatnit slevy na poskytnuté služby nebo zakoupené zboží u více než 1100 smluvních partnerů systému EUROBEDS.


  • Časopis Turista
    Člen KČT má výhodnější předplatné klubového časopisu TURISTA (135 Kč/rok, nečlenové 195 Kč/rok). V tomto dvouměsíčníku je vždy spousta zajímavých článků o turistice, přírodě, kulturních akcích, výzbroji a výstroji pro turisty a mnoho dalších zajímavostí. Zájemci o časopis TURISTA, kteří nejsou členy KČT, objednávají předplatné časopisu na adrese: A.L.L. Production, s.r.o., P.O.BOX 732, 111 21 Praha 1, tel: 234 092 851, paní Jelínková e-mail: predplatne@predplatne.cz SMS ve tvaru OBJ TUR jméno příjmení ulice číslo_domu obec psč na tel.: 900 1106 (cena SMS 6 Kč), v SR na tel.: 7036.


  • Slevy na ubytování
    • Na základě předložení průkazu KČT se zaplaceným členským příspěvkem (tj. platnou kartou EUROBEDS) je poskytována sleva na ubytování při turistické činnosti ve výši 30 až 60 Kč na osobu a noc ve vybraných ubytovacích objektech.
    • Člen KČT s platnou kartou EUROBEDS může čerpat výhody spojené se zahraničními smlouvami KČT, jako například slevy na ubytování na rakouských chatách ÖTK a NATURFREUNDE ÖSTERREICH.

  • Turistické mapy KČT
    Každý člen s platným průkazem má možnost nakupovat turistické mapy vydávané Klubem českých turistů na podkladě vojenských topografických map 1:50 000 se slevou. Sleva činí cca 20% běžné prodejní ceny a platí pouze v prodejně TRASA s.r.o., Řeznická 15, Praha 1, a u výhradních regionálních distributorů. Na jeden průkaz lze zakoupit se slevou po 1 mapě od každého titulu. Turistické cesty na těchto mapách jsou maximálně přesné, protože je v přírodě všechny vyznačují pouze členové KČT, tedy titíž, kdo je pak zakreslují do map.


  • Slevy na startovném
    Většina organizátorů turistických akcí pro veřejnost poskytuje slevy na startovném členům KČT, kteří se prokáží platnou legitimací


  • Úrazové pojištění
    • Členové KČT jsou pojištění proti následkům úrazu vzniklého při organizované turistické činnosti. Na základě tohoto pojištění získávají finanční odškodnění v případě úrazu s dlouhodobými nebo trvalými následky postižení, v případě jejich úmrtí pozůstalí.
    • Člen KČT se může nechat výhodně pojistit i na cesty do zahraničí. Pojištění se vztahuje mimo jiné na pohyb v horách nad 2000 m.n.m., vysokohorskou turistiku, horolezectví, lyžování mimo vyznačené sjezdovky. Pojištění je na 12 měsíců a pojistné činí 1 350 Kč.

  • Slevy na dopravu
    KČT poskytuje svým členům příspěvek na dopravu při turistické činnosti. Tato dotace je poskytována při zakoupení těchto zvýhodněných druhů cestovních dokladů Českých drah:
    • Kilometrická banka 2000 - dotace 20% z ceny sešitku KMB, KKMB
    • Junior pas - dotace 20% z ceny roční či půlroční známky
    • Senior pas - dotace 34% z ceny roční známky.

    • Poskytnutí příspěvku člen KČT uplatňuje u svého odboru KČT.

Jak se stát členem KČT
Pokud se rozhodnete stát členy Klubu českých turistů, kontaktujte sekretáře nejbližší oblasti KČT. Kontakty najdete v menu "OBLASTNÍ DĚLENÍ KČT".

UMÍSTĚNÍ


AKTUALIZACE: Josef Pithart (Klub českých turistů) org. 2, 20.04.2005 v 19:12 hodin
Copyright 1998-2024 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule

Aprílové počasí jsou časy i nečasy.
Aprílové počasí je nad ženu vrtkavější.
V dubnu se za den i devět druhů počasí sejde.
Na dubnové počasí je předem každá sázka ztracena.
Dubnové hřmění rozbíjí mrazy na mrazíky.
Bouřky v dubnu zvětšují mokré léto.
První bouřky se dostavují na křídlech jiřiček.
Přijde-li před Jiřím bouře, bude dlouho za kamny dobře.
Dokud není Jiří svatého, neboj se ty hada žádného.
Po svatém Jiří lezou hadi a štíři ze země a mají své právo.
 
19.4.2001: Rezignoval náměstek ministra dopravy Pavel Braha kvůli falešnému vysokoškolskému diplomu.

Zítra Pozítří
Zdroj: www.meteopress.cz